Sara Slak do prve medalje na mednarodnem tekmovanju

Sara Slak je tokrat zadnje dni počitnic preživljala na strelišču v Smederevem, kjer je potekalo mednarodno tekmovanje za mlade strelce z zračno puško in pištolo. Tekmovanja se je udeležilo 219 mladih strelk in strelcev iz 10 držav.

V petek 1.11. so tekmovanje otvorili mešani pari. Sara je nastopila s kolegom iz SD Trzina Luko Lukićem. Po kvalifikacijah sta zasedla 4. mesto in se uvrstila v finale tekmovanja. V finalu sta vse do predzadnjega strela vodila, nakar se je tehtnica prevagala v prid starejšima kolegoma iz SD Trzina Teji Medved in Nejcu Klopčič. Vseeno je bila dobljena dvojna zmaga za Slovenijo. Tretje mesto sta zasedla lanskoletna zmagovalca iz Srbije.

Sara in Luka v mešanih parih
Zmagovalci mešanih parov z zračno puško

V soboto 2.11. je Sara tekmovala v kategoriji tekmovalk U16 in z vrhunskim rezultatom 624,6 kr. osvojila 3. mesto. Prvi dve mesti sta zasedli tekmovalki iz Srbije.

Sara 3. mesto v kategoriji strelk U16

Zadnji dan tekmovanj je imela Sara težave z zbranostjo in posledično je bil njen rezultat nižji. Zadela je 617,9 kr., za finale pa je bilo potrebno zadeti najmanj 620 kr.. Uvrstila se je na 15. mesto v kategoriji mladink do vključno 20. leta, kar je prav tako izjemen uspeh za 16-letno dekle.

Čestitke za preboj med najboljše mlade strelke.