V Ljubljani prvi turnir državnih lig

Prvi turnir Pokala prijateljstva in Lige mladih je dne 19.10.2019 potekal na ljubljanskem strelišču pod okriljem SD Olimpija. Na strelsko linijo so najprej stopili starejši dečki in deklice s serijsko puško. Inja Urbas je osvojila svojo prvo kolajno v tej sezoni, prav tako pa sta se zelo dobro odrezali tudi Neja Ribič in Tjaša Kužnik. Žanu in Tinkari ni šlo najbolje, vendar ni nič izgubljenega, še veliko turnirjev bo.

To sezono sta na strelsko linijo stopili tudi ekipi z zračno puško in pištolo v kategoriji starejših dečkov in deklic. Vsak začetek je težak, vendar so kljub temu mladi pištolaši (Tiana, Aleš in Marcel) osvojili prvo mesto, puškaši (Neja, Ema in Jure) pa drugo. V posamični konkurenci je Tiana osvojila zlato, Aleš pa srebro.

V kategoriji kadetinj z zračno puško nas je tokrat zastopala samo Sara Slak z izjemnimi 410,8 kr. in osvojitvijo dveh nagrad, za prvo mesto in najboljšo ustreljeno serijo v disciplini kadetinj.

Mladinci z zračno puško in pištolo so imeli danes nekaj smole, vendar jih podpiramo na njihovi nadaljni strelski poti.

V nedeljo 20.10.2019 je bil dan prvoligašev. Najprej so z zračnimi pištolami tekmovali Rok in Franci Ivanc ter Žiga Habjan. Ekipno so se uvrstili na 6. mesto. Sledile so jim, tokrat ekipa treh deklet z zračno puško, Klavdija Jerovšek ter Sara in Rebeka Slak. Klavdija in Sara sta se uvrstili v finale s skoraj izenačenim rezultatom. Klavdija se je z odličnim nastopom v finalu zavihtela na 1. mesto, Sara pa na 7. mesto. Ekipno so dekleta dosegla odlično 3. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem.