Zadnji turnir Državne lige za Pokal prijateljstva in Ligo mladih v sezoni 2018-2019

Zadnji turnir Državne lige za Pokal prijateljstva in Ligo mladih je potekal 9.3.2019 v Črenšovcih. Po zaključenih tekmovanjih so se podeljevala tudi odličja trem najboljšim posameznikom in ekipam v posamezni kategoriji za letošnjo strelsko sezono.
V kategoriji pionirjev s serijsko zračno puško so na 6. turnirju slavile pionirke s 3. ekipno uvrstitvijo, ki so jo dosegle tudi v končnem seštevku. Najvišje na lestvici je bila v skupnem seštevku Ema Lampič, ki je prejela za 6. mesto tudi diplomo.

 


Pri kadetinjah z zračno puško je 2. mesto na 6. turnirju slavila Sara Slak, 3. mesto pa Olja Kolenc. V skupnem seštevku je Olja z dvema točkama prednosti pred Saro osvojila 2. mesto, Sara tretje, Laura sedmo, Hana deseto in Matej 19. mesto. Ekipno so bile kadetinje v premoči, saj so na vseh šestih turnirjih zasedle 1.mesto.


Mladinci z zračno puško (Rebeka, Amadej in Anja) so se borili do zadnjega turnirja in v končnem seštevku osvojili odlično 3. mesto. Rebeka je v posamični konkurenci mladink v končnem seštevku osvojila 5. mesto.


Med mladinci z zračno pištolo je slavil zmago na zadnjem turnirju Amadej Slak in se v končni lestvici zavihtel na drugo mesto.


Pionirka Tiana Josić, ki se je udeležila treh turnirjev z zračno pištolo in na vseh slavila zmago, je tudi v skupnem seštevku stopila na najvišjo stopničko.
Zadnjega turnirja so se udeležili tudi pionirji Mark Rombo, Aleš Katarinčič in Marcel Marinčič z zračno pištolo in osvojili 3. mesto.

Mladi, ponosni smo na vas in vam želimo veliko uspeha tudi na prihajajočem Državnem prvenstvu.