Uspešen pričetek v letu 2019

V začetku leta 2019 sta se zvrstili dve mednarodni tekmovanji v Sloveniji. Prvo je organiziralo Strelsko društvo Trzin od 4. do 6. januarja v Mengšu, drugo pa Strelsko društvo 1. Pohorski bataljon Ruše od 11. do 13. januarja. Tekmovanj so se udeležili predstavniki iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Japonske, Rusije, Slovaške, Avstrije in Madžarske.

Na obeh lokacijah so bila izvedena tekmovanja v disciplini mešanih parov z zračno puško in pištolo za člansko kategorijo ter streljanje z zračno puško in pištolo na 10 m za kategoriji mladincev in članov.

Tekmovanja v Trzinu se je udeležilo veliko število članov SD Grosuplje, saj je bilo organizirano tudi tekmovanje s serijsko zračno puško na 10 m za mlajše strelce in strelke. Izmed petih nastopajočih pionirjev se je Ema Lampič s 172 kr. uvrstila najvišje (8. mesto). V disciplini mešanih parov je sodelovalo šest članov SD Grosuplje, od katerih so si štirje člani poiskali par v drugih društvih. Najuspešnejša sta bila Rok Ivanc (SD Grosuplje) in Klara Smolič (SD Gorjanci) z zračno pištolo, saj sta osvojila prvo mesto in bila nagrajena z večerjo. Klavdija Jerovšek in Jan Kolenc, oba iz SD Grosuplje pa sta z zračno puško osvojla drugo mesto.

    

V soboto so v Trzinu slavili finalisti Franci Ivanc v članski in Amadej Slak v mladinski konkurenci z zračno pištolo ter Sara Slak v mladinski in Klavdija Jerovšek v članski konkurenci z zračno puško. Franci je osvojil 7.mesto, Sara 5.mesto, Amadej 1.mesto, Klavdija pa odlično 3.mesto. Ekipno so člani Franci Ivanc, Rok Ivanc in Žiga Habjan z zračno pištolo osvojili 2. mesto, kadetinje Sara Slak, Olja Kolenc in Laura Erjavec pa v mladinski konkurenci prav tako 2. mesto.

Nedeljska tekma v Trzinu je potekala v absolutni konkurenci. Klavdija Jerovšek je dosegla izjemen rezultat v rednem delu (626,8 kr.), ki jo je v finalu ponesel na ponovo odlično tretje mesto. Ekipa deklet s Klavdijo, Saro in Oljo pa je osvojila 2.mesto. Pri pištolaših se je najbolje odrezal Rok Ivanc z uvrstitvijo na 9.mesto. Ekipno so zasedli 6.mesto.

Mednarodnega tekmovanja v Rušah se je Klavdija Jerovšek udeležila v reprezentančnih barvah SZS. SD Grosuplje pa so zastopali člani Rok in Franci Ivanc z zračno pištolo, Željko Moičević z zračno puško, mladinec Slak Amadej z zračno pištolo ter mladinki Sara Slak in Olja Kolenc z zračno puško.

Izjemen uspeh sta na sobotnem tekmovanju dosegla Klavdija Jerovšek (624,4 kr.) in Amadej Slak (550 kr.), ki sta se vsak v svoji kategoriji in disciplini uvrstila v finalni del tekmovanja in osvojila 4. mesti.

Vsem tekmovalcem in tekmovalkam iskrene čestitke.