Kekčev pokal in Memorial Vladimirja Kebra

V soboto 10.03.18 so se naši mladi strelci udeležili 5. kola Kekčevega pokala v Slovenskih Konjicah, ki ga je organiziralo tamkajšnje strelsko društvo. To kolo Kekčevega pokala je  posebno, saj poteka v sklopu Memoriala Vladimirja Kebra v veliki športni dvorani s 30 strelskimi mesti. Nekateri najmlajši strelci, tako prvič, izkusijo vzdušje večje strelske tekme. Tekmujejo v dvorani pred gledalci, kjer so nameščeni tudi monitorji in platno za sprotno spremljanje rezultatov in vsak nastopajoči dobi tekmovalni karton s svojim imenom in priimkom ter štartno številko.

Naše mlajše pionirke in mlajši pionirji so bili ta dan izjemno razpoloženi, saj jih je kar 5 stopilo na najvišje stopničke. Prvo mesto je z izjemnim rezultatom in novim osebnim rekordom 189 krogov zasedel Aleš Katarinčič. Drugo mesto, prav tako z novim osebnim rekordom 183 krogov je zasedla Neja Ribič, tretja pa je bila Inja Urbas s 182 krogi. Tik pod stopničke na četrti mesti sta se uvrstila še Mark Rombo in Tinkara Andročec. Sedmi je bil Žan Krejan Cingerle, osma pa Tjaša Kužnik. Ekipa mlajših pionirjev in mlajših pionirk je bila tudi tokrat, v sestavi Marka Rombo, Tinkare Andročec in Inje Urbas, nepremagljiva.

Med cicibankami, se je najbolje uvrstila Katja Krejan Cingerle na 4. mesto. Na  7. in 9. mesto pa sta se uvrstili Maša Zorc in Lana Kužnik. Vse tri so zastopale tudi ekipo cicibank SD Grosuplje in ekipno zasedle 5. mesto.

Memoriala Vladimirja Kebra pa so se udeležile tri kadetinje Olja Kolenc, Hana Predalič Pulko in Sara Slak ter mladinka Rebeka Slak. Vse štiri so nastopile v kategoriji mladink. Rebeka se je uvrstila v finale tekmovanja in osvojila 6.mesto. Ekipa v sestavi Rebeke Slak, Sare Slak in Olje Kolenc pa je zasedla odlično prvo mesto.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim.