1.turnirji Pokala Slovenije in prijateljstva

V soboto 22. in nedeljo 23. oktobra so na Mestnem strelišču v Ljubljani potekali 1. turnirji za Pokal Slovenije v članski, mladinski in kadetski državni ligi ter Pokal Prijateljstva v pionirski državni ligi. Tekmovanj se je udeležilo 459 tekmovalcev, od tega 28 iz SD Grosuplje.

V 1.A članski državni ligi so z zračno puško nastopili Željko Moičević, Klavdija Jerovšek in Jan Kolenc ter ekipno osvojili 1.mesto. V posamezni konkurenci sta se Željko in Jan uvrstila v finale tekmovanja in dosegla prvo ter tretje mesto. Z zračno pištolo so nastopili Rok Ivanc, Franci Ivanc in Žiga Habjan ter se ekipno uvrstili na četrto mesto. Rok se je uvrstil v finale tekmovanja in zasedel osmo mesto.

1-ekipno-mesto zele-in-jan-na-stopnickah

V nedeljo navsezgodaj so nas razveselile pionirke, ki so v sestavi Sare Slak, Anje Trontelj in Laure Erjavec ekipno zasedle 1.mesto. Pionirji v sestavi Tima Rojec, Vida Andročec in Žaka Novak Novljan pa so se uvrstili na 4.mesto.

V posamični konkurenci pionirk si je Sara Slak s 182. kr. prisvojila prvo zlato medaljo na državni ligi za Pokal prijateljstva.

pionirke-ekipno-1-mesto sara-1-mesto2

V letošnji strelski sezoni bo na Ligi mladih tekmovalo kar 6 kadetov in kadetinj iz SD Grosuplje. Večji del novici, ki so pokazali že dobre rezultate in bodo kmalu posegli tudi po višjih uvrstitvah tako posamičnih kot ekipnih.

Mladinsko ekipo so tokrat zastopali Jan Kolenc, Rebeka Slak in Teja Vrbnjak Erbežnik ter se uvrstili na 6. mesto. V posamični konkurenci mladincev je Jan Kolenc dosegel 2. mesto. Ekipo mladincev s pištolo so zastopali Žiga Miklič, David Gašperič in Jernej Gašperšič, vendar jim sreča ni bila naklonjena za višje uvrstitve.

jan-2-mesto-mladinci

Čestitamo vsem udeležencem za uspešne začetke v novi sezoni z zračno puško in pištolo ter jim želimo še veliko zmag na zastavljeni poti.