25. Državno prvenstvo z zračnim orožjem

25. Državno prvenstvo Slovenije z zračnim orožjem se je v letošnjem letu odvijalo v dveh zaporednih vikendih. Strelsko društvo iz Trbovelj je organiziralo 2. in 3. aprila DP za mladinske in članske kategorije, Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče pa 9. in 10. aprila za mlajše kategorije. Državnega prvenstva se je udeležilo skupno 765 tekmovalcev. Dosežena sta bila dva finalna DR, dva izenačena DR in kar štirje novi državni rekordi.

Strelsko društvo Grosuplje se je prvenstva udeležilo v najštevilčnejši zasedbi, saj se je kar 46. grosupeljskih strelcev in strelk potegovalo za najvišje uvrstitve. Osvojili so 11. odličij; tri prva, tri druga in pet tretjih.

Najbolj so nas razveselile cicibanke, saj so v sestavi Inje Urbas, Tinkare Andročec in Neje Ribič s 524. krogi osvojile naslov državnih prvakinj in postavile nov ekipni državni rekord. Posamično je v konkurenci 26. cicibank Inja Urbas, s svojim osebnim rekordom 181. kr., osvojila tretje mesto. Ekipa cicibanov je zasedla 4. mesto, posamično se je v kategoriji 60. cicibanov najvišje, na 4. mesto s 172. kr., uvrstil Mark Rombo.

cicibanke 1m3 Inja 3m

V konkurenci 47. mlajših pionirk je Sara Slak s 185. kr. osvojila, že drugo leto zapored, naslov podprvakinje. Ekipno so se ml. pionirke uvrstile na šesto mesto. Mlajši pionirji so v zasedbi Tima Rojec, Vida Andročec in Žaka Novak Novljan, v konkurenci 20. ekip, stopili na tretjo stopničko. Posamezno se je najvišje uvrstil Tim, ki je zasedel 8. mesto med 96. nastopajočimi ml. pionirji.

ml.pionirji Sara 2 m

Izjemen uspeh so dosegle tudi pionirke, v sestavi Najle Durdžić, Zale Katarinčič in Olje Kolenc, so osvojile naslov državnih prvakinj. Najla si je v konkurenci 43. pionirk in z 184. kr. priborila naslov državne prvakinje in s tem potrdila uspehe celoletne sezone.

pionirke ekipno Najla prvo mesto

Pri mladinkah z zračno puško, se je Klavdija Jerovšek v kvalifikacijah kot prvouvrščena uvrstila v finale in na koncu dosegla 4. mesto. Naslov državne prvakinje je tokrat osvojila Saša Javorac iz SD Trzin. V mladinski konkurenci sta se Jan Kolenc in Maj Kadunc uvrstila v finalno tekmovanje in zasedla; Jan 2. mesto ter Maj odlično 3. mesto. Zmago je pri mladincih slavil Žan Kelenc iz SD Črenšovci. Ekipno so mladinci v postavi Jana, Maja in Davida osvojili 3. mesto. Med člani se je Željko Moičević kot prvouvrščeni v kvalifikacijah uvrstil v finale ter v zaostanku 0,1. kr. za prvouvrščenim Robertom Markoja postal podprvak. Pri članicah z zračno puško je zmagala Živa Dvoršak iz SD Olimpija. Ekipno so člani z zračno puško, v sestavi Željka, Alaina in Matica osvojili bronasti pokal, z zračno pištolo so mladinci dosegli 4. mesto, člani pa 8. mesto.

Jan drugi Maj tretji mladinci tretji

V našem pogledu ste vsi udeleženci Državnega prvenstva tudi zmagovalci in vam za dosežene uspehe čestitamo ter želimo še veliko osebnih zmag na nadaljnji strelski poti.

Vsem trenerjem, inštruktorjem in staršem pa se zahvaljujemo za ves čas in trud, ki ste ga vložili, da se je sezona z zračnim orožjem tako uspešno zaključila.