Dosežki z državnih lig

Šesti in zadnji turnir državnih lig z zračno puško in pištolo je za Pokal Slovenije organiziralo SD Olimpija, v Ljubljani 19. in 20. marca 2016.

Po končnem seštevku petih najboljših točk se je Željko Moičević v 1.A ligi zračne puške uvrstil na odlično drugo mesto, ekipa v sestavi Željka, Klavdije in Jana pa na tretje mesto. Prvo mesto je osvojila ekipa SD Olimpije, drugo pa ekipa SD Kovinar Ormož. Ekipa SD Grosuplje z zračno pištolo je tokrat osvojila šesto mesto, prvo pa je zasedla ekipa z Ormoža.

pokal za skupno uvrstitev

V mladinski konkurenci za Pokal mladih so se z zračno puško borili Klavdija Jerovšek, Jan Kolenc in Maj Kadunc ter si priborili odlično prvo mesto. V posamezni konkurenci mladink je Klavdija osvojila prvo mesto, v konkurenci mladincev pa Jan drugo mesto in Maj šesto mesto. Z zračno pištolo so mladinci ekipno zasedli peto mesto, kadeti z zračno puško pa deveto mesto.

Ekipa mladincev 1.mesto skupno Jan 2.mesto skupno Klavdija skupno prva

V državni pionirski ligi za Pokal prijateljstva je sodelovalo osem naših pionirk in pet pionirjev. Pionirke so v ekipni sestavi Najle Durdžić, Olje Kolenc in Sare Slak osvojile 2. mesto, pionirji pa 16. mesto. Najla se je v posamezni konkurenci pionirk zavihtela na odlično prvo mesto.

ekipa pionirk skupno

Po končni razvrstitvi je po skupnem točkovanju SD Grosuplje prejelo Mali prehodni pokal za zračno puško, SK Ptuj Mali prehodni pokal za zračno pištolo, naziv pokalnega prvaka Slovenije z zračnim orožjem pa je tokrat osojilo SD Kovinar Ormož. Grosupeljski strelci so v strelski sezoni 2015/2016 z zračnim orožjem osvojili drugo mesto.

Pokal Slovenije

Čestitke vsem tekmovalcem za dosežene rezultate državnih lig.